Dolgo se nisem javila...naša oprsnica je prispela dva dni po mojem zadnjem sporočilu, torej že nekaj tednov nazaj. Moram reči, da je kar razlika, sploh na sprehodu. Začuda je na začetku nekaj časa hodil lepo ob moji nogi, povsem umirjen, kot da bi bil malce nesiguren. Ko sem ga spodbudila, je šel kot ponavadi naprej. Nekajkrat je še že poskušal potegniti, ampak ga ta oprsnica tako na hitro zablokira, da se kar z vsemi štirimi naenkrat premakne nazaj, in tako zdaj le redko v navalu čistega norenja še pocuka, ko pozabi, da je pripet. Za fleksi se res perfektno obnese, pes ne vleče z ovratnico, kar mi je najpomembnejše, pa tudi mnogo navadnih oprsnic je narejenih tako, da pes prav tako vleče z vratom... Le tu in tam kdaj pocuka, da bi pa prav vlekel, ni variante, ker če samo malce cukneš nazaj, ga takoj ustavi in več ne poskuša vleči.
Zanimivo je to, da od takrat, ko imamo oprsnico, tudi bistveno manj vleče na ovratnici oz. skoraj nič. Morda to nima veze eno z drugim, lahko, da se je preprosto naučil, kako se najbolj udobno hodi na vrvici.

Glede strahu, poguma, umirjenosti...ne morem kaj dosti reči. Vsekakor ni spremenilo plašnega, ampak zvedavega psa v neustrašnega flegmatika.

Škodilo pa tudi ni. Pa glede na to, da raste kot goba, mu je kar komplicirano nastavljat oprsnico - še zdaj ne vem, če je optimalno.
A mora biti to čisto ozko oprijeto, ali mora biti malo prostora, da se lahko pes giblje, sede, se zvije v klobčič?Definitivno priporočam, četudi le kot dopolnitev k ovratnici. Jaz mu vsekakor mnogo raje nataknem to oprsnico, kot ovratnico. Sploh za pasjo šolo in podobna okolja si mi zdi uporabna, ker v takih situacijah Unai zelo rad pozabi, da vlečenje ne pripelje nikamor in se polovico časa davi na ovratnici, prideva pa nikamor.